Skip links

ALGEMENE INFORMATIE

WAVES is een sport- en muziekfestival op Texel, bedacht door echte Texelaar en tweevoudig Olympisch en wereldkampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe.

WAVES is een long-weekender lang topwatersport, zelf het water op, live muziek, en veel sportieve, ontspannen en inspirerende clinics en andere activiteiten.

WAVES is topsport op het water, zoals de Ronde om Texel en de soon-to-be Olympische sport ‘Foil Windsurfing’. Waves Music is livemuziek op het strand, afgewisseld met andere summervibes. En WAVES is activiteiten, zoals leren (wind)surfen, suppen, yoga of leren over zero waste.

WAVES vindt plaats op en rond het strand van Texel bij Paal 17. Voor je Google Maps, typ in: Ruyslaan 96, 1796 AZ, De Koog.

De tweede editie van WAVES vindt plaats op 16, 17 en 18 juni 2022.

WAVES is voor iedereen toegankelijk. Gaat je hart sneller kloppen van (wind)surfen, kiten, zeilen, of gewoon van het strand, de zee, Texel, heerlijke muziek, (h)eerlijk eten en lekker weg zijn met je vrienden of familie? Dan is Waves Festival precies wat je zoekt!

Kinderen zijn uiteraard welkom. Jonge kinderen meenemen naar het festival raden we af.

16 EN 17 JUNI
Deze dagen vinden er verschillende zeilers-toertochten rondom Texel plaats

18 JUNI
De Ronde om Texel vindt plaats op zaterdag 18 juni, waar in verscheidene klassen aan meegedaan kan worden.

16/17/18 JUNI
Alle drie de dagen vindt WAVES Festival plaats, dat bestaat uit het muziekfestival, more-activiteiten en wind en kite foil wedstrijden.

 

  • Donderdag:

Area 1: MORE & F&B

Open: 11:00 tot 20:00

Area 2  MUSIC

Open: 19:30 – 00:00

  • Vrijdag:

Area 1: MORE & F&B

Open: 11:00 tot 20:00

Area 2: MUSIC

Open: 19:30 tot 00:00

  • Zaterdag: 10:30 – 00:00 uur

Area 1: MORE & F&B

Open: 09:00 tot 22:00

Area 2: MUSIC

Open: 17:00 tot 00:00 uur

De Ronde om Texel is de grootste catamaran-zeilrace van de wereld en bestaat al meer dan veertig jaar.

De Ronde om Texel is wat de Ronde om Texel zegt: een wedstrijd zo snel mogelijk om het eiland varen.

Voor meer informatie, prachtig uitgelegd door de organisatie zelf, check https://roundtexel.com/.

VEERPONT
Texel is eenvoudig te bereiken met de veerpont.

De TESO veerboot vertrekt in ieder geval ieder uur op het halve uur vanaf Den Helder naar Texel. De tocht duurt ongeveer twintig minuten. Soms zijn er wachttijden, maar in het hoogseizoen varen er vaak twee boten, waardoor je ook op het hele uur de boot van Den Helder naar Texel kunt pakken.

Op de pont ben je welkom als voetganger, (brom)fietser, automobilist, motorrijder en zelfs met je vrachtwagen.

Je hoeft (en kan) niet te reserveren voor de veerboot. Alle tickets zijn geldig voor een retourovertocht. Van het eiland afkomen is sowieso vrij makkelijk: op de terugreis (Texel- Den Helder) wordt er niet gecontroleerd en is het dus niet nodig om een ticket te laten zien.

OV
Indien je met het OV naar Texel komt (wel zo duurzaam) betaal je voor een retour voetgangersticket slechts €2,50!

 

VERVOER OP TEXEL

Het openbaar vervoer bestaat uit een buslijn die op vaste tijden rijdt en kleine busjes die je moet reserveren, de Texelhoppers. Voor meer informatie en reserveringen, check texelhopper.nl

Texel is ook Nederland: het is dus mogelijk om met je OV-chipkaart te betalen of losse kaartjes te kopen.

Parkeren op Texel? Check https://texelevignet.nl/.

Suppen met Brunotti boards

Vinyasa yoga

Efoilen

Beachvolleybal

Golfsurfen

Klik hier voor meer informatie over de activiteiten

Zowel voor de clinics als voor Waves Festival, dien je een apart ticket aan te schaffen.

Waves Music

Op donderdag- en vrijdagavond kost een toegangskaart voor Waves Music 10,-. Er is enkel sprake van deurverkoop. Op zaterdagavond is er gratis toegang. Voor de deelnemers van de Ronde om Texel is er iedere avond gratis toegang.

WAVES Festival

Area 1 – MORE Activiteiten en F&B
Donderdag en vrijdag geopend van 11:00 uur tot 20:00 uur
Zaterdag geopend van 09:00 uur tot 22:00 uur

 

Area 2 – MUSIC
Donderdag en vrijdag geopend van 19:30 uur tot 00:00 uur
Zaterdag geopend van 17:00 uur tot 00:00 uur

 

Tijdens Waves kun je genieten van een divers aanbod aan activiteiten en ’s avonds van top kwaliteit aan entertainment tijdens Waves Festival.

Voor elke activiteit kun je op de dag zelf een ticket aanschaffen en deelnemen.

Voor Waves Festival dien je apart een ticket aan te schaffen.

WAVES heeft geen eigen camping, maar Texel is vrij populair onder toeristen. Dit betekent dat er verscheidene slaaplocaties zijn, met voor ieder wat wils betreffende comfort categorieën.

Voor meer informatie en een overzicht van alle overige mogelijkheden check je de website van VVV Texel voor de dichtstbijzijnde slaaplocaties vanaf Paal 17. Hier vind je alle desbetreffende informatie over: vakantiehuizen, hotels, bed & breakfasts, bungalowparken en campings.

Het precieze tijdschema volgt later. Via onze socials delen we dit als eerste. We hebben natuurlijk ook een kick-ass nieuwsbrief.

Kijk hier voor een overzicht van de (top)watersportevents op WAVES 2019.

We zijn een meerdaags festival dus we hebben heel veel lekker eten en drinken. Gelukkig maar. De precieze food & drinks line-up volgt later.

Even de bekende wettelijke mededelingen:

– Onder de 18 jaar mag je geen alcohol kopen en/of drinken,
– Boven de 18 jaar mag dit wel (met het motto: geniet, maar drink met mate). Geef je drank niet door aan bezoekers jonger dan 18,
– Bezit of gebruik van drugs is wettelijk verboden.

Bij een overtreding moeten wij de persoon helaas verzoeken het terrein te verlaten en zal de politie worden ingeschakeld.

Geniet op een gehoorveilige manier van WAVES. Voorkom gehoorbeschadiging en bekijk hoe je het oplopen van gehoorschade kunt voorkomen op www.oorcheck.nl. Oordoppen zijn ook op het festivalterrein bij de barren verkrijgbaar.

We hopen dat jullie zoveel mogelijk mooie foto’s maken op WAVES. Met of zonder filter, als iedereen maar lacht.

Dit doen jullie waarschijnlijk met je smartphone. Professionele foto-, film-, en opnameapparatuur is niet toegestaan op WAVES. Normale camera’s (zonder verwisselbare- of telelens) uiteraard wel. Selfie-sticks zitten nogal in de weg en zijn ook niet toegestaan.

Oh ja, gemaakte opnamen of foto’s die je voor commerciële doeleinden gebruikt is een no-no.

WAVES is een openluchtfestival in de heerlijke natuur, strand, zon en zeelucht.  Het blijft wel Nederland, dus houd de weerberichten via deze website of de social kanalen goed in de gaten. Mocht het weer niet mee zitten, de live stage en een deel van de activiteiten zijn overdekt. 

Ieder festival heeft huisregels, WAVES dus ook. Deze gelden voor het gehele festivalterrein.

Onze huisregels check je hier. Of, als je daar geen zin in hebt, gedraag je dan gewoon gezellig en vriendelijk op het festival, dan komt het sowieso goed.

We zijn WAVES en wij zijn nieuw. We doen er alles aan om een topfestival te organiseren, en zijn ook heel benieuwd wat jullie ervan vinden.

Daarom hebben wij een (drumroll) bezoekersonderzoek. Hiermee helpen jullie ons het festival (nog) beter te maken. Deze vind je hier.

We hopen het natuurlijk niet, maar bij een opmerking of klacht over de editie 2019: mail naar info@wavesfestival.nl. Dit kan tot uiterlijk twee weken na de laatste dag van het evenement.