Skip links

ALGEMENE INFORMATIE

WAVES is een fonkelnieuw sport- en muziekfestival op Texel. Bedacht door echte Texelaar en tweevoudig Olympisch en wereldkampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe.

WAVES is een long-weekender lang topwatersport, zelf het water op, live muziek, en veel sportieve, ontspannen en inspirerende activiteiten.

WAVES is topsport op het water, zoals de Ronde om Texel en de soon-to-be Olympische sport ‘Foil Windsurfing’. WAVES is livemuziek op het strand, afgewisseld met andere summervibes. En WAVES is activiteiten, zoals leren (wind)surfen, suppen, yoga of leren over zero waste.

WAVES Festival ticket verkoop is op het moment gesloten. Zaterdagavond 22 juni sloot Nielson de allereerste editie van het zonovergoten WAVES Festival muzikaal af op het strand bij Paal 17. In totaal hebben meer dan 12.000 mensen over vier dagen genoten van top- en amateursport op het water, strandactiviteiten, clinics en drie dagen met live optredens.

Hou onze social kanalen goed in de gaten voor nieuws over een volgende editie.

WAVES vindt plaats op en rond het strand van Texel bij Paal 17. Voor je Google Maps, typ in: Ruyslaan 96, 1796 AZ, De Koog.

De eerste editie van WAVES was in de zomer van 2019, om precies te zijn van 19 t/m 23 juni 2019.

Hou onze social kanalen goed in de gaten voor nieuws over een volgende editie.

WAVES is voor iedereen. Gaat je hart sneller kloppen van (wind)surfen, kiten, zeilen, of gewoon van het strand, de zee, Texel, heerlijke muziek, eerlijk eten en lekker weg zijn met je vrienden of familie? Dan zien we jou vast terug!

Kinderen zijn uiteraard welkom. Hele jonge kinderen meenemen naar het festival raden we overigens af.

De Ronde om Texel is de grootste catamaran-zeilrace van de wereld en bestaat al meer dan veertig jaar.

De Ronde om Texel is wat de Ronde om Texel zegt: een wedstrijd zo snel mogelijk om het eiland varen.

Voor meer informatie, prachtig uitgelegd door de organisatie zelf, check https://roundtexel.com/.

Texel is eenvoudig te bereiken met de veerpont (tenzij je een helikopter huurt).

Dit is te regelen via TESO veerdienst. Deze vertrekt (in het hoogseizoen) ieder uur half uur vanaf Den Helder naar Texel. De tocht duurt ongeveer 20 minuten. Soms zijn er wachttijden, maar op drukke dagen varen meer pontjes.

Op de pont ben je welkom als voetganger, (brom)fietser, automobilist, motorrijder en zelfs met je vrachtwagen.

Je hoeft (en kan) niet te reserveren voor de veerboot. Alle tickets zijn geldig voor een retourovertocht. Van het eiland afkomen is sowieso vrij makkelijk: op de terugreis (Texel- Den Helder) wordt er niet gecontroleerd is een ticket laten zien niet nodig.

Voor alle up-to-date informatie en tickets, check https://www.teso.nl/nl/.

Goed nieuws: ontvang een gratis bootkaart via de vroegboekactie via VVV Texel. Deze actie boek je hier. Nog meer goed nieuws: Met de vroegboekactie krijg je heel veel korting. Deze korting vind je ook hier.

Voor bereikbaarheid, check ‘Hoe kom ik op Texel?’ hierboven.

Voor vervoer op Texel:

Het openbaar vervoer bestaat uit een buslijn die op vaste tijden rijdt en kleine busjes die je moet reserveren, de Texelhoppers. Voor meer informatie en reserveringen, check texelhopper.nl .

Texel is ook Nederland dus OV is gewoon OV-chipkaart of losse kaartjes kopen.

Fietsen huren kan ook.

Parkeren op Texel? Check https://texelevignet.nl/.

Nog één ding: wij houden jullie op de hoogte van bagagevervoer mogelijkheden vanaf de haven op Texel en het huren van een fiets tijdens het festival.

WAVES heeft geen eigen camping, maar Texel is vrij populair onder toeristen dus er zijn mega veel slaaplocaties in voor ieder wat wils comfort categorieën.

Camping Kogerstrand biedt diverse campingplekken op loopafstand met 50% WAVES korting! Check dus snel onze speciale 50% WAVES kortingsactie bij Camping Kogerstrand.

Voor meer informatie en een overzicht van alle overige mogelijkheden check je de website van VVV Texel voor de dichtstbijzijnde slaaplocaties vanaf Paal 17. Hier vind en boek je alles: vakantiehuizen, hotels, bed & breakfasts, bungalowparken en campings.

Nog één ding: wij houden jullie op de hoogte van bagagevervoer mogelijkheden vanaf de haven op Texel en het huren van een fiets tijdens het festival.

DONDERDAG
20.30u – 23.00u THE DIRTY DADDIES

VRIJDAG
15.30u – 16.15u KITA MENARI
17.15u – 18.00u RILAN & THE BOMBARDIERS
19.00u – 20.00u JEANGU MACROOY
21.00u – 22.00u RONDÉ
23.00u – 24.00u LA PEGATINA

ZATERDAG
15.30u – 16.15u SPLENDID
17.15u – 18.00u JANIECK
19.00u – 20.00u EUT
21.00u – 22.00u WULF
23.00u – 24.00u NIELSON

Kijk hier voor de namen voor WAVES 2019.

Het precieze tijdschema volgt later. Via onze socials delen we dit als eerste. We hebben natuurlijk ook een kick-ass nieuwsbrief.

Kijk hier voor een overzicht van de (top)watersportevents op WAVES 2019.

We zijn een meerdaags festival dus we hebben heel veel lekker eten en drinken. Gelukkig maar. De precieze food & drinks line-up volgt later.

Even de bekende wettelijke mededelingen:

– Onder de 18 jaar mag je geen alcohol kopen en/of drinken.
– Boven de 18 jaar mag dit wel (met het motto: geniet, maar drink met mate), maar wil je drank alsjeblieft niet doorgeven aan bezoekers jonger dan 18.
– Bezit of gebruik van drugs is wettelijk verboden.

Bij een overtreding moeten wij de persoon helaas verzoeken het terrein te verlaten en zal de politie worden ingeschakeld.

Geniet op een gehoorveilige manier van WAVES. Voorkom gehoorbeschadiging en bekijk hoe je het oplopen van gehoorschade kunt voorkomen op www.oorcheck.nl Oordoppen zijn ook op het festivalterrein bij de barren verkrijgbaar.

We hopen dat jullie zoveel mogelijk mooie foto’s maakt op WAVES. Met of zonder filter, als iedereen maar lacht.

Dit doen jullie waarschijnlijk met je smartphone. Professionele foto-, film-, en opnameapparatuur is niet toegestaan op WAVES. Normale camera’s (zonder verwisselbare- of telelens) uiteraard wel. Selfie-sticks zitten nogal in de weg en zijn ook niet toegestaan.

Oh ja, gemaakte opnamen of foto’s die je voor commerciële doeleinden gebruikt is ook een no-no.

WAVES is een openluchtfestival in de heerlijke natuur, strand, zon en zeelucht.  Het blijft wel Nederland, dus houd de weerberichten via deze website of de social kanalen goed in de gaten. Mocht het weer niet mee zitten, de live stage en een deel van de activiteiten zijn overdekt. 

Ieder festival heeft huisregels, WAVES dus ook. Deze gelden voor het gehele festivalterrein.

Onze huisregels check je hier. Of, als je daar geen zin in hebt, gedraag je dan gewoon gezellig en vriendelijk op het festival, dan komt het sowieso goed.

We zijn WAVES en wij zijn nieuw. We doen er alles aan om een topfestival te organiseren, en zijn ook heel benieuwd wat jullie ervan vinden.

Daarom hebben wij een (drumroll) bezoekersonderzoek. Hiermee helpen jullie ons het festival (nog) beter te maken. Deze vind je hier.

We hopen het natuurlijk niet, maar bij een opmerking of klacht over de editie 2019: mail naar info@wavesfestival.nl. Dit kan tot uiterlijk twee weken na de laatste dag van het evenement.

Free entrance!