Skip links

FRANSMAN GOYARD AAN LEIDING OP VOORLAATSTE DAG WAVES FOIL GRAND PRIX TEXEL

FRANSMAN GOYARD AAN LEIDING OP VOORLAATSTE DAG WAVES FOIL GRAND PRIX TEXEL

Fransen vermaken zich uitstekend op Texel
Nicolas Goyard kent een goede uitgangspositie voor de overall winst in de WAVES Invitational Grand Prix. Goyard: “Ik sta er goed voor en heb het hier naar mijn zin. De combinatie van overdag lekker varen en daarna een feestje dat zijn we niet gewend als Fransen. Maar het is wel iets waar ik aan kan wennen hoor. De vibe hier is uniek en het niveau, zeker van de topjongens, ligt echt hoog!”

Van Rijsselberghe geniet
“Nee, ik ga niet winnen deze week,” zegt Van Rijsselberghe met kleine oogjes tussen de point-to-point race en het middagprogramma in. “Maar uiteindelijk zijn we allemaal winnaars. De zon schijnt, het waait, het is gezellig druk en we mogen doen wat we het liefste doen. Vliegen over het water en na afloop een feestje vieren. Mooier kan toch niet. Dit is de windsurfsport en Texel op zijn mooist. Ik geniet”

Donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond staat de tweevoudig Olympisch kampioen regelmatig op- en achter het podium in de grote tent. Van Rijsselberghe: “Het hoort er allemaal bij als festivaldirecteur en ik doe het ook graag. Maar het zijn lange dagen en ook overdag tussen de wedstrijden door proberen we zoveel mogelijk partners het naar de zin te maken.”

Landmark Race Round Texel zaterdag sportieve afsluiter
Met alleen de landmark race om dubbele punten nog te gaan is het klassement nog alles behalve beslist. Kiran Badloe op dit moment tweede en beste Nederlander in het klassement moet dan ook nog voor- en achteruit kijken.

Badloe: “Het Rondje heeft altijd wat bijzonders. Ik kom hier nu een aantal jaar en vorig jaar wist ik hem op de foil voor het eerst te winnen. Maar als je pech hebt loop je vast, zeker aan de waddenkant als het water te laag is. Het is zo’n 100 km dus je materiaal heel en je energielevel op niveau houden is ook nog een dingetje.”

Strijdt om Nederlandse marathontitel windsurfen
Van Rijsselberghe kijkt glundert naar zijn trainingsmaatje en vult aan: “Mooi he, hij heeft het virus van de Ronde ook te pakken. Het is iets magisch dat moet je ervaren. Vergeet niet dat het ook nog eens om de Nederlandse marathontitel gaat en die ontbreekt nog bij mij.”

RESULTATEN ALGEMEEN KLASSEMENT NA DAG 3
1. Nicolas Goyard – FRA – 19.5 punten
2. Kiran Badloe – NED – 26 punten
3. Thomas Goyard – FRA – 32 punten
4. Antonio Cozzolino – NED – 44 punten
5. Luuc van Opzeeland – NED – 55 punten
6. Sil Hoekstra – NED – 59 punten
7. Dorian van Rijsselberghe – NED – 65 punten
8. Casper Bouman – NED – 75 punten
9. Ingmar Daldorf – NED – 76 punten
10. Adri Keet – NED – 90 punten
11. Adriaan van Rijsselberghe – NED – 100 punten
12. Aaron McIntosch – NZL – 105 punten
13. Bas Mulder – NED – 120 punten
14. Vincent Janssen – NED – 124 punten
15. Jacob Kooij – NED – 126 punten
16. Aart-Jan van Zadelhoff – NED – 140 punten
17. Dennis Littel – NED – 149 punten

WAVES SPORT, MUSIC, MORE
WAVES is topsport op het water, zoals de Ronde om Texel en de WAVES Invitational Grand Prix Texel van de toekomstige Olympische ‘Foiling windsurf’ sport. Maar WAVES is ook livemuziek op het strand, verrijkt met lekker eten, clinics, beach yogalessen en kids-activiteiten.

Op zaterdag 22 juni staan vanaf 15.30 artiesten als Splendid, Janieck, EUT, WULF en Nielson op het programma. De volledige muzikale line-up en overige informatie over WAVES Festival is te vinden op www.wavesfestival.nl

Van Rijsselberghe in 2022 toernooidirecteur WK Zeilen
Van Rijsselberghe is blij met zijn benoeming die vandaag in Den Haag bekend werd gemaakt. Van Rijsselberghe: “Ja ik ben héél vereerd dat ze mij gevraagd hebben om de toernooidirecteur van het WK Zeilen 2022 en het Jeugd WK Zeilen in 2021 te zijn. Ik hoop in deze rol een heel klein beetje bij te kunnen dragen aan het succes van de evenementen en de verbinding naar de sporters te leggen, zoals ik dat hier op Texel ook doe. In Scheveningen gaat dat natuurlijk geen probleem zijn. Want al jaren werken onze talenten juist daar, in het Nationaal Topzeilcentrum, dag in dag uit om tot de beste van de wereld te behoren.”

Op de vraag of Van Rijsselberghe zelf nog in actie komt bij het WK in 2022 is nog niet zeker: “Zelf vaar ik nog twee WK’s in de olympische klasses: dit jaar in september in Italië en volgend jaar februari in Nieuw-Zeeland. WK’s waarin ik mijn stinkende best ga doen om de Spelen in Tokio te halen maar daarna is het klaar, alhoewel een WK in eigen land… ik sluit niks uit. Laten we eerst maar eens kijken op wat voor materiaal dat gaat worden.” Aldus Van Rijsselberghe verwijzend naar de discussie of het foilen, zoals dat op WAVES gebeurt ook, de nieuwe olympische discipline wordt.